Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: „Mai sunt etape de parcurs”

29 05. 2024, 18:11

Florin Piersic aşteaptă cu nerăbdare momentul în care va urcat din nou pe scenă în faţa publicului pe care-l iubeşte atât de mult. Până acolo, mai este cale lungă, însă medicii sunt optimişti în ceea ce priveşte recuperarea marelui actor. Doctorii de la Spitalul de Ortopedie Foișor au oferit detalii despre evoluția stării sale de sănătate.

Florin Piersic a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă, însă în prezent starea sa medicală s-a îmbunătăţit.

Personalul medical care l-a îngrijit recunoaşte că au avut de-a face cu una dintre cele mai delicate situații.

„Când l-am detubat, mi-a zâmbit. Primele zile au fost complicate, deoarece era un caz fragil. Dar acum face pași singur prin salon și are o dispoziție glumeață. Ne bucurăm să-l vedem progresând în fiecare zi. Este nerăbdător să revină pe scenă și repetă mereu că îi este dor de publicul său”, a mărturisit Adelina Moise, medic ATI la Spitalul de Ortopedie Foişor pentru Antena 3 CNN.

Florin Piersic încă nu poate fi externat

Cu toate acestea, există încă proceduri de recuperare pe care marele actor trebuie să le parcurgă.

„El acum se mișcă prin salon, merge la baie, dar mai sunt etape de parcurs. Scopul inițial a fost să eradichăm infecția, lucru care s-a realizat în proporție de 90%. Acum trebuie să învețe să meargă cu proteza temporară, să facă recuperare și să-și stabilizeze starea de sănătate. Va fi interesant să vedem cum va evolua în viitor, însă suntem mulțumiți că infecția a fost tratată cu succes”, a explicat Şerban Dragosloveanu, medic chirurg ortoped și manager al Spitalului Clinic de Ortopedie Foişor.

Florin Piersic este îngrijit într-un compartiment special destinat pacienților cu infecții grave. Deşi starea lui de sănătate s-a îmbunătăţit, mai este necesar un tratament cu antibiotice pentru aproximativ șase săptămâni.

Potrivit medicilor, actorul a reușit să le aducă zâmbetul pe buze în fiecare zi cu replicile sale celebre.

„El face glume, așa cum îl știți. Sperăm că în 2-3 luni va putea urca din nou pe scenă”, a declarat Gherghe Mihai, medic rezident la Spitalul de Ortopedie Foișor.

 

Sursă foto: social media